Зеленський вшанував пам'ять загиблих на Сході військових - фото

Церемонія відбулася біля Міністерства оборони України
Зеленський вшанував пам'ять загиблих на Сході військових - фото
Церемонія вшанування пам’яті військовослужбовців ЗСУ Фото: Офіс президента
20 Січня 2021, 13:08
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних сил, які загинули у цей день в боях за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Церемонія відбулася біля Міністерства оборони України.

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час урочистих заходів було оголошено прізвища 51 захисника України, які загинули цього дня у 2015-2020 роках.

Зокрема, вшанували пам’ять 48 військовослужбовців, полеглих під час оборони Донецького аеропорту. Після озвучування кожного прізвища воїни роти почесної варти били у дзвін та салютували зі стрілецької зброї. Володимир Зеленський поклав квіти до Пам’ятного дзвона, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

У церемонії також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак (досьє Єрмака), міністр оборони Андрій Таран та Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак.

У Міністерстві оборони сьогодні відбувся церемоніал вшанування українських героїв.

У МОУ зазначили, що 20 січня — один із найсумніших днів найбільших втрат. У 2015 році цього дня відбувалося завершення героїчної 242-денної оборони Донецького аеропорту.

Сьогодні Дзвін Пам’яті пролунав 51 раз. У цей день у 2015 році віддали життя, захищаючи Україну від російського агресора 49 захисників, - повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, днями в Україні вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту.

У Генштабі ЗСУ оприлюднили ролик, який нагадує про подвиг українських військових.

1