Зеленський на Донбасі вшанував пам’ять загиблих захисників Авдіївки

Президент поклав квіти до Меморіалу пам’яті воїнів Операції об’єднаних сил
Зеленський на Донбасі вшанував пам’ять загиблих захисників Авдіївки
Вшанування пам’яті загиблих військових, які боронили Авдіївку Фото: president.gov.ua
30 Липня 2021, 15:00
читать на русском

Під час робочої поїздки до Донецької області президент України Володимир Зеленський поклав квіти до Меморіалу пам’яті воїнів Операції об’єднаних сил/Антитерористичної операції, які загинули в боях за Авдіївку.

Як повідомляє пресслужба глави держави, цей меморіал у 2021 році отримав статус знака пам'яті.

Довідково (за інформацією ОП). Біля авдіївської промзони понад тисячу днів тривали запеклі бої за Україну. Найважче протистояння відбувалося 29 січня – 3 лютого 2017 року за участю 72-ї ОМБр. Її бійцям вдалося відтіснити проросійські збройні формування з позицій. Тоді в бою загинув капітан Андрій Кизило, якому посмертно присвоєно звання Героя України.Саме після цих сутичок військовослужбовці 72-ї ОМБр та волонтери створили пам'ятний знак-інсталяцію на честь загиблих захисників Авдіївки, який було відкрито у вересні 2017-го. 2019 року було встановлено дві плити з іменами полеглих бійців.

У 2021 році з метою увічнення пам’яті загиблих захисників України командування 72-ї ОМБр за підтримки Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації ухвалило рішення щодо реконструкції знака пам'яті та передачі його на баланс міста.

Читайте також

1