Зеленський призначив Єрмаку десятого заступника

Президент реформує зовнішньополітичні підрозділи свого Офісу
1 Червня, 10:10

Президент Володимир Зеленський вирішив реформувати роботу підрозділів свого Офісу, відповідальних за зовнішньополітичні рішення.

Як повідомляє пресслужба глави держави, "з метою активізації взаємодії між Офісом президента, Кабінетом міністрів і Верховною Радою в питаннях реалізації зовнішньополітичних рішень", на посаду заступника керівника Офісу президента призначено "досвідченого дипломата Андрія Сибігу".

Зазначається, що він зосередиться на широкому спектрі питань зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.

При цьому запроваджено посаду заступника керівника Офісу президента, який сфокусується на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України. Цю нову посаду обійматиме Ігор Жовква. Також створено відповідний структурний підрозділ.

Повідомляється, що до першочергових завдань Жовкви належатиме координація співпраці з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Верховною Радою.

Україна зацікавлена в розбудові рівноправної та взаємовигідної співпраці з усіма нашими партнерами у міжнародних відносинах. Системність цієї роботи є головною умовою для її успіху. Потенціал усіх владних інституцій України має бути використаний на сто відсотків для того, щоб ми могли забезпечити повноправну інтеграцію нашої держави до структур Євросоюзу та НАТО, як це й визначено президентом (досьє Зеленського), – зазначив керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Нагадаємо, указом № 101/2021 від 17 березня президент Володимир Зеленський призначив Ігоря Брусила заступником керівника Офісу глави держави. Згодом у президента пояснили, навіщо Єрмаку дев'ятий заступник.

Читайте також