Зеленський закликав прем'єра ОАЕ інвестувати в інфраструктуру України

Президент Зеленський під час візиту в ОАЕ зустрівся із прем'єр-міністром Еміратів
15 Лютого, 14:19

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Об'єднані Арабські Емірати зустрівся з віце-президентом, прем’єр-міністром, міністром оборони, правителем емірату Дубай шейхом Мухаммадом бін Рашидом Аль Мактумом.

Як повідомляє пресслужба глави держави, сторони окреслили пріоритетні напрями співпраці між Україною та ОАЕ, обговорили шляхи поглиблення двостороннього співробітництва в торговельно-економічній, інвестиційній та науково-технічній сферах.

Зеленський зупинився на розвитку інфраструктури й закликав ОАЕ інвестувати в цю галузь в Україні.

Читайте також

Окрема увага була приділена питанням боротьби з наслідками поширення коронавірусної інфекції та впливу карантинних заходів на економіки країн.

Президент зазначив, що підвищена увага керівництва України та ОАЕ до пріоритетних напрямків двосторонньої співпраці свідчить про існування політичної волі й надалі розвивати та поглиблювати конструктивне, взаємовигідне співробітництво в інтересах українського та еміратського народів.

Зі свого боку Мухаммад бін Рашид Аль Мактум зазначив, що ОАЕ розглядають Україну як надійного партнера, відносини з яким розвиваються на принципах довіри та взаємоповаги.

Нагадаємо, у межах офіційного візиту президента України в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від 3 млрд доларів США.