Зеленський на зустрічі з принцом в ОАЕ розповів про плани економічної співпраці

Він упевнений, що відносини між країнами виходять на новий рівень
Головне
Зеленський на зустрічі з принцом в ОАЕ розповів про плани економічної співпраці
Зеленський та спадкоємний принц ОАЕ (фото: сайт президента)
14 Лютого 2021, 13:44
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до ОАЕ зустрівся зі спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. Після переговорів вони підписали низку двосторонніх документів.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час розмови учасники зауважили, що обидві країни мають потенціал, щоб у найближчі п’ять років збільшити товарообіг у декілька разів. Також вони обговорили продовольчу безпеку. Зеленський запевнив, що Україна й надалі буде залишатися постачальником і гарантом продовольчої безпеки не лише ОАЕ, а й інших країн регіону. За його словами, існують усі можливості для збільшення експорту української аграрної продукції у десятки разів.

Читайте також

Йшлося і про співпрацю країн у сферах енергетики, інфраструктури, штучного інтелекту, військово-технічну співпрацю, науково-технічноге співробітництво та спільне дослідження космосу. Сторони обговорили торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю.

На сьогодні ми маємо вивести на новий рівень наші економічні відносини. Наші народи мають багато контактів, більш дружніми та теплими мають бути й економічні контакти. Впевнений, що ми разом можемо розробити сучасні великі проєкти, – сказав президент.

Крім того, голова держави розповів про реформи в Україні, зокрема, про земельну та законодавчу базу щодо захисту іноземних інвестицій. Загалом було домовлено про суттєву інтенсифікацію міжурядових відносин.

Наші відносини виходять на новий якісний рівень, – уточнив він.

Нагадаємо, Зеленський 13 лютого прилетів до Об’єднаних Арабських Еміратів. На 14 та 15 лютого в нього запланована низка офіційних зустрічей.