В ОАЕ дозволили іноземцям отримувати громадянство і паспорт Еміратів

Претендувати на громадянство ОАЕ зможуть учені, лікарі та художники
В ОАЕ дозволили іноземцям отримувати громадянство і паспорт Еміратів
Дубай, ОАЕ (Фото: pexels)
1 Лютого 2021, 07:03
читать на русском

Об'єднані Арабські Емірати ухвалили поправки до законодавства, що дозволяють окремим категоріям іноземців отримати громадянство і паспорт цієї країни.

Про це повідомило агентство WAM.

Претендувати на отримання громадянства зможуть, зокрема, інвестори, винахідники, вчені, лікарі, художники й члени їх сімей. Для кожної категорії визначені конкретні вимоги:

  • Інвестори повинні володіти на території ОАЕ нерухомістю або отримати один або кілька патентів, які будуть схвалені міністерством економіки країни.
  • Лікарі, інженери та інші фахівці повинні працювати в унікальних наукових сферах або дисциплінах, в яких вкрай потребують ОАЕ, а також мати досвід роботи за фахом не менше 10 років.
  • Учені повинні займатися активною дослідницькою діяльністю у вищому навчальному закладі, дослідницькому центрі або приватному секторі. А крім того, мати не менше ніж 10 років досвіду роботи та престижні нагороди в галузі науки.
  • Представники творчих професій повинні бути піонерами в області культури й мистецтва, а також лауреатами міжнародних премій.

Читайте також

Як зазначає Bloomberg, досі громадянство в ОАЕ і деяких інших країнах Перської затоки іноземці могли отримати тільки в особливих випадках. При цьому в ОАЕ іноземці становлять 80% населення.

Нагадаємо, Україна отримала від уряду ОАЕ 100 тис. наборів для експрес-тестування на COVID-19 IgM/IgG та 200 тис. захисних масок. Це відбулось у межах домовленостей про медичну допомогу між країнами.

1