Можна пити алкоголь та жити неодруженими: ОАЕ скасували покарання

Тепер за такі дії можна не чекати покарання
Можна пити алкоголь та жити неодруженими: ОАЕ скасували покарання
Мечеть в ОАЕ (фото: Pexels)
10 Листопада 2020, 07:31
читать на русском

Влада Об’єднаних Арабських Еміратів впровадила революційні зміни у кримінальному та цивільному кодексі. Тепер у країні дозволено вживання алкоголю, співжиття, а також декриміналовано спроби суїциду.

Про це повідомляє державна газета The National.

Зазначається, що країна таким чином заявляє про себе як про туристичний напрямку для мандрівників з Заходу, а також про місце для інвестицій і бізнесу. Чинні закони і судові справи викликали у іноземців подив.

Читайте також

Уряд представив мінімальні подробиці про подію. Відомо, що зміна законів скасує штрафи за вживання, зберігання і продаж алкоголю без ліцензії для мусульман. Також дозволять співжиття неодружених пар. Відомо, що влада зазвичай "рідко" переслідувала винних у порушенні цього закону, але загроза як і раніше зберігалася.

З кримінального кодексу приберуть статтю про покарання за спробу самогубства, а поліцію і суди зобов'яжуть забезпечити психологічну допомогу вразливим громадянам. Стаття про доведення до самогубства при цьому збережеться. Крім того, змінять правила розлучення: тепер вони будуть проходити за правилами тих країн, де уклали шлюб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав Україні майже 240 тисяч експрес-тестів для виявлення COVID-19.

1