В Україну з ОАЕ привезли понад 200 тисяч тестів на COVID-19

Це вже не перша партія гуманітарного вантажу для України з ОАЕ
Головне
В Україну з ОАЕ привезли понад 200 тисяч тестів на COVID-19
Тест на коронавірус (фото: Pexels)
9 Листопада 2020, 14:19
читать на русском

Уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав Україні майже 240 тисяч експрес-тестів для виявлення COVID-19. Про це повідомила пресслужба СБУ. Передача відбулася під час зустрічі голови СБУ Івана Баканова  з Надзвичайним та Повноважним послом ОАЕ в Україні Салемом Ахмедом Аль-Каабі.

ОАЕ розглядає Україну як важливого партнера, тому і надалі підтримуватиме її у боротьбі з коронавірусною інфекцією, – зазначив посол.

Своєю чергою, голова СБУ також поінформував посла про залучення спецслужби до боротьби з коронавірусом, особливо для протидії фейкам та поширенню панічної інформації на першому етапі карантинних обмежень.

Читайте також

Нагадаємо, у квітні за дорученням президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) СБУ у співпраці з партнерами з ОАЕ та дипломатами обох країн забезпечила повернення 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Тим рейсом також було доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусом. Раніше повідомлялося, що в Україні з’явилися тести на коронавірус власного виробництва. Тести вже пройшли необхідні перевірки. Також у міністерстві охорони здоров`я України планують запровадити новий метод діагностики коронавірусу за допомогою швидких тестів на антигени. Закупівля таких тестів коштуватиме приблизно 2 мільярди гривень.