В Україні з’явилися тести на коронавірус власного виробництва

Тести вже пройшли перевірки
Важливо
В Україні з’явилися тести на коронавірус власного виробництва
Тест на коронавірус (фото picabu)
3 Листопада 2020, 14:23
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україні вже впроваджують тест-системи на виявлення COVID-19 вітчизняного виробництва.

Про це він повідомив під час виступу у Верховній Раді.

Ми завершили випробування українських тест-систем на визначення методом ІФА антиген до SARS-Cov-2 і вже втілюємо їх в Україні, - заявив Степанов.

Читайте також

За його словами (досьє Максима Степанова), Кабінет міністрів України виділив понад 1,2 млрд гривень на тестування. З цієї суми 1 млрд гривень спрямують на закупівлю тестів, що дозволить проводити ще 1 млн досліджень на місяць.

Нагадаємо, 8 жовтня Степанов упершу анонсував появу нових швидких тестів на COVID-19, а 27 жовтня міністр заявив про позитивний результат переговорів з іноземними постачальниками про закупівлю цих тестів. За їх допомогою планується проводити до 1 млн досліджень щомісяця.

29 жотвня повідомлялося, що у міністерстві охорони здоров`я України планують запровадити новий метод діагностики коронавірусу за допомогою швидких тестів на антигени. Закупівля таких тестів коштуватиме приблизно 2 мільярди гривень.

3 листопада стало відомо, що за добу здійснено тестувань – 60 836 (методом ПЛР — 56 348, методом ІФА — 21 530).