МОЗ планує закупити експрес-тести на антиген COVID-19

За допомогою експрес-тестів планується здійснювати до 1 млн досліджень на місяць
МОЗ планує закупити експрес-тести на антиген COVID-19
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
27 Жовтня 2020, 12:20
читать на русском
Міністерство охорони здоров'я планує закупити тести на коронавірус, які використовують експрес-метод визначення на антиген COVID-19.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Тести, які використовують експрес-метод визначення на антиген з'явилися у світі місяць тому, і МОЗ провели переговори з компаніями постачальників, яку кількість тестів вони зможуть поставити в Україну. Зараз погоджуємо відповідний нормативний акт постанови Кабміну щодо виділення додаткових коштів на тестування та закупівлю цих тест-систем, - сказав Степанов.

Читайте також

Він зазначив, що за допомогою експрес-тестів планується здійснювати до 1 млн досліджень на місяць.

Степанов (досье Максима Степанова) додав, що наразі закінчуються випробування українських тест-систем на визначення антигенів методом ІФА.

Нагадаємо, що науковці з Оксфордського університету (Велика Британія) розробили швидкий тест на COVID-19, який показує результат за менш ніж 5 хвилин. Тест працює у такий спосіб: у мазках пацієнтів не шукають геном коронавірусу, як роблять у стандартних тестах, а "підсвічують" вірусні частки короткими флуоресцентними ланцюжками ДНК, після чого за допомогою мікроскопа роблять зображення зразка, на яких можна побачити сотні мічених вірусів, якщо, звісно, коронавірус у зразку є.

1