Американська компанія Johnson&Johnson припинила тестування вакцини на людях

Вакцина компанії Johnson&Johnson проходила третій етап випробувань
Американська компанія Johnson&Johnson припинила тестування вакцини на людях
Вакцинація (фото: компанія Johnson & Johnson)
13 Жовтня 2020, 09:12
читать на русском

Вакцина компанії Johnson&Johnson проходила третій етап випробувань, в яких планувалася участь 60 тисяч добровольців.

Американська компанія Johnson&Johnson призупинила надання доз своєї вакцини від COVID-19 учасникам випробувань через невідому хворобу у добровольця. Відповідну заяву було розміщено в понеділок, 12 жовтня, на сайті компанії.

Ми тимчасово призупинили подальшу роздачу доз вакцини від викликаного коронавірусом захворювання COVID-19 в рамках всіх наших випробувань, включаючи третю фазу, через незрозуміле захворювання в учасника випробувань, - йдеться у повідомленні.

Зараз вивчається стан хворого. Додаткова інформація про його здоров'я буде опублікована після збору всієї необхідної інформації.

Зазначимо, що наприкінці вересня Johnson&Johnson розпочала третій етап клінічних випробувань своєї вакцини. У дослідженні беруть участь 60 тисяч добровольців у восьми країнах на трьох континентах. У компанії сподівалися, якби вакцина довела свою ефективність і безпеку, то перші партії були б доступні для сертифікації вже на початку 2021 року.

Читайте також

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента розглядають три варіанти отримання вакцини від коронавірусу: через механізм COVAX, завдяки виробництву відповідних препаратів на своїх потужностях, якщо країни Євросоюзу передаватимуть їй свої надлишки отриманих вакцин. Серед яких немає можливості поставок з Росії.