МОЗ просить майже 2 мільярди гривень на новітні тести на коронавірус

У Мінздоров`я хочуть закупити швидкі тести на антигени до COVID-19
МОЗ просить майже 2 мільярди гривень на новітні тести на коронавірус
Тест на коронавірус (фото: Pexels)
29 Жовтня 2020, 11:44
читать на русском

У міністерстві охорони здоров`я України планують запровадити новий метод діагностики коронавірусу за допомогою швидких тестів на антигени. Закупівля таких тестів коштуватиме приблизно 2 мільярди гривень.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами міністра, до уряду вже надіслали відповідний запит з проханням виділити необхідні кошти для закупівлі необхідних медичних засобів і реагентів.

На думку Степанова (досье Максима Степанова) новий метод дозволить збільшити кількість тестувань і пришвидшить виявлення нових хворих, що в свою чергу посилить боротьбу з коронавірусом.

Ми будемо вводити новий метод тестування, який тільки з'явився в світі. Це швидкі тести на антиген. Ми вже подали відповідні зміни до певних постанов, а також запит на отримання додаткових коштів. Це близько 2 мільярдів гривень, які нам необхідні на боротьбу з COVID -19, левова частка на цей метод тестування, - сказав Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, 8 жовтня Степанов упершу анонсував появу нових швидких тестів на COVID-19, а 27 жовтня міністр заявив про позитивний результат переговорів з іноземними постачальниками про закупівлю цих тестів. За їх допомогою планується проводити до 1 млн досліджень щомісяця.

1