ОАЕ передали Україні 200 тис. захисних масок та 100 тис. експрес-тестів на COVID-19

Допомогу розподілять по регіонах
ОАЕ передали Україні 200 тис. захисних масок та 100 тис. експрес-тестів на COVID-19
Коронавірус, захисна маска (фото: pexels)
2 Грудня 2020, 21:10
читать на русском

Україна отримала 100 тис. експрес-тестів на COVID-19 та 200 тис. захисних масок від уряду Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це йдеться на офіційному порталі президента.

Україна отримала від уряду ОАЕ 100 тис. наборів для експрес-тестування на COVID-19 IgM/IgG та 200 тис. захисних масок. Це відбулось у межах домовленостей про медичну допомогу між країнами.

Українська сторона подякувала ОАЕ за підтримку в подоланні пандемії COVID-19 в Україні. В Офісі президента України зазначили, що отримані тести та засоби індивідуального захисту передадуть до Центру громадського здоров’я МОЗ України, який розподілить допомогу по регіонах.

Читайте також

Нагадаємо, що у квітні за дорученням президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) СБУ у співпраці з партнерами з ОАЕ та дипломатами обох країн забезпечила повернення 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Тим рейсом також було доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусом. Раніше повідомлялося, що в Україні з’явилися тести на коронавірус власного виробництва. Тести вже пройшли необхідні перевірки.

Також у листопаді уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав Україні майже 240 тисяч експрес-тестів для виявлення COVID-19.