Арестович назвав військове керівництво РФ "ідіотами", які відірвані від реальності

Важливо
При цьому запит росії на допомогу Білорусі — "не від хорошого життя"
Важливо
23 Березня, 14:07 553

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів про помилки армії рф та її керівництва, яке абсолютно відірване від реальності.

Про це Арестович сказав в етері єдиного національного телемарафону.

Вони (російське військове керівництво, - ред.) не діють хаотично, вони діють за планом. Проблема у тому, що план не відповідає реальній обстановці. Тільки ідіоти могли наступати 200-тисячним угрупуванням по 7 напрямках. І навіть, якщо їх було 3 мільйони все одно не можна було так робити. Це показує наскільки розірваний зв’язок у РФ від реальності до начальства високого.

Значна частина підрозділів немає постачання вже п’яту добу. Без палива, на залишках боєприпасів, без харчів, без зв’язку. Деякі постачаються, які наближені до російських кордонів, які мають змогу постачатися, решта — дуже скрутне становище, — розповів Арестович.

За його словами, запит росії на допомогу Білорусі — "не від хорошого життя": "Росіянам не вдалося зібрати власні резерви, вони дуже обмежені резерви зібрали. До повної мобілізації вони вдаватися не хочуть, тому що це загальнополітична криза одразу і поступово ситуація для них заходить у тупик".

Крім цього, Арестович нагадав, що рф вже двічі відмовилася від мобілізації. Путін спеціально віртуальним стюардесам пояснював, що не буде мобілізації.

4 березня Рада Федерації відмовилася, нещодавно три чи чотири доби тому вони ще раз підтвердили, що мобілізації не буде. Я їх розумію. Мобілізовані у 1917 році зняли батюшку царя, тому що не хотіли їхати на фронт і обернули зброю проти царського режиму і вони цілком цього розуміють. Це, до речі, і причина чому не буде ядерної війни. Країна, яка боїться провести мобілізацію, точно не буде проводити ядерну війну, бо їх знесе їх власне населення, - додав він.

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр назвала п'ять речей, які потрібно знати про цю війну.

Читайте також