Бджоли заробили на Toyota Land Cruiser: нардеп Литвиненко їздить на елітній автівці свого помічника, яку той купив за "доходи від бджолярства"

Сам Сергій Литвиненко підтвердив, що машину він орендує у власного помічника.
7 Березня, 11:41

Народний депутат від "Слуги народу" Сергій Литвиненко користується елітним автомобілем Toyota Land Cruiser 200 2020 року випуску, який офіційно зареєстровано на його помічника.

Право користування цим автомобілем депутат вказав у декларації за 2022 рік, йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Офіційно це авто належить помічнику нардепа Михайлу Щербану, який у розмові з журналістами не зміг згадати, у скільки йому обійшлась машина. Натомість він розповів, що гроші на неї збирали усією сім’єю: і дружина допомагала, і батьки. За словами чоловіка, заробити на авто допомогло також бджолярство.

Ринкова вартість такого Toyota Land Cruiser становить $60-70 тисяч. Журналістам не вдалося знайти інформації про значні статки чи великий бізнес Щербана, а сам Литвиненко каже, що його помічник займається "волонтерською діяльністю".

Це єдиний автомобіль помічника нардепа, який стверджує, що дозволяє Литвиненку користуватися ним абсолютно безкоштовно і у будь-який час: "Коли йому треба він приїжджає і може брати. Катається. Потім від’їжджає".

За інформацією з декларації Литвиненка за 2022 рік, він також користувався BMW 730LD 2020 року Ціни на такі авто стартують від $60 тисяч. Оформлена ця машина на компанію "Чапа Стандарт", яка займається лісозаготівлею та торгівлею деревиною і належить родині ще одного його парламентського помічника – Андрія Коренчука.

Сергій Литвиненко входить до фракції "Слуга народу", обрався до парламенту по округу №156 у Рівненські області як кандидат від однойменної партії. На час виборів очолював ДП "Зірненський спиртовий завод".

Литвиненко відомий тим, що у 2020 році на брифінгу прочитав з листочка заяву про те, що Верховна Рада має розглянути законопроєкт про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. А вже після повномасштабного вторгнення потрапив у новини як фігурант рейтингу топ-прогульників парламентських засідань.

Нагадаємо, нардеп Крейденко під час війни переїхав до елітної квартири на Печерську. За документами, квартиру купив батько, бо продав будинок у Мелітополі, а також займався торгівлею черешнею.

Читайте також