Запорізька "Слуга народу" Людмила Желєва отримала російське громадянство та перереєструвала завод на країну-агресора

Людмила Желєва та її чоловік у 2023 році заснували в Мелітополі декілька бізнесів відповідно до російського законодавства
Запорізька "Слуга народу" Людмила Желєва отримала російське громадянство та перереєструвала завод на країну-агресора
Людмила Желєва
6 Березня 2024, 16:39
читать на русском

Українську компанію з окупованого Мелітополя помітили на агровиставці в Об’єднаних Арабських Еміратах під російським прапором. Ця компанія належить Людмилі Желєвій — чинній депутатці від "Слуги Народу" в Запорізькій обласній раді. Вона зареєструвала свій бізнес відповідно до російського законодавства. Фракція планує позбавити депутатку мандату.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

У столиці Об’єднаних Арабських Еміратів проходила аграрна виставка Gulfood, де помітили продукцію ТОВ "Мелітопольський олійноекстракційний завод". До повномасштабного вторгнення компанія виробляла рослинну олію та продукти її перероблення під українським прапором, а зараз, схоже, цей бізнес працює на тимчасово окупованих територіях й перереєстрований відповідно до російського законодавства.

ТОВ "Мелітопольський олійноекстракційний завод" зараз володіють Людмила та Сергій Желєви. Людмила – чинна депутатка Запорізької обласної ради, а її чоловік був депутатом від ОПЗЖ в Запорізькій обласній раді минулого скликання. Сергій відмовився від мандату, щоб стати почесним консулом Болгарії в Україні.

Подружжя, схоже, зараз живе на тимчасово окупованих територіях. Людмила не відвідує сесії облради від початку широкомасштабного вторгнення, а болгарські медіа писали, з посиланням на ексміського голову Мелітополя Івана Федорова, що Сергія Желєва викрадали росіяни.

Сергій та Людмила у 2023 році заснували в Мелітополі декілька бізнесів відповідно до російського законодавства. Серед цих бізнесів є й олійний завод, який помітили на виставці в Дубаї. У офіційному російському реєстрі юридичних осіб вказано, що чоловік та жінка мають російське громадянство та податковий номер.

Нагадаємо, журналісти знайшли в деклараціях нардепа Вадима Столара та його колишньої дружини 6 нових компаній у ОАЕ за 2022 рік, а також орендовану нерухомість в Дубаї та Монако.

Читайте також

1