Дружина прем`єра Шмигаля у лютому зареєструвала підприємство зі статутним капіталом 30 мільйонів

Катерина Шмигаль займається підприємництвом вже 17 років
Важливо
Дружина прем`єра Шмигаля у лютому зареєструвала підприємство зі статутним капіталом 30 мільйонів
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
5 Березня 2024, 06:28
читать на русском

У лютому 2024 року Катерина Шмигаль, дружина прем'єра Дениса Шмигаля, зареєструвала приватне підприємство "Кадіс Уа" зі статутним капіталом у 30 млн грн.

Про це повідомляється у новому матеріалі "Главкому", посилаючись на дані Опендатабот.

За даними відкритих джерел, власний бізнес Катерина Шмигаль відкрила ще у 2007 році – з ФОПа з одним-єдиним КВЕДом: здавання в оренду нерухомого майна.

А вже у 2024 році дружина прем'єр-міністра зареєструвала підприємство зі статутним капіталом у 30 млн грн. Основний вид діяльності залишився незмінним: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Проте з’явилась і купа додаткових: діяльність готелів, ресторанів, надання послуг мобільного харчування, постачання готових страв для подій, купівля, продаж та управління нерухомістю. Катерина Шмигаль є єдиним кінцевим бенефіціарним власником підприємства.

Підприємницька діяльність приносить Катерині Шмигаль більші доходи, аніж робота прем'єр-міністром Денису Шмигалю.

Нагадаємо, сукупний дохід сім'ї прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у 2022 році становив 8,02 млн грн (для порівняння: у 2021 році стан глави уряду та його дружини становив 8,11 млн грн).

Річна заробітна плата прем'єра становила 900,7 тис. грн. Це єдиний вид доходу, який отримав Денис Шмигаль у 2022 році.

Його дружина Катерина заробила за 2022 рік 7,09 млн грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Ще 27,6 тис. грн. склала її пенсія по інвалідності.

Читайте також

1