87-річна теща нардепа Качного подарувала зятю 6.5 мільйонів гривень (відео)

Водночас батько нардепа Олега Тарасова після оголошення в розшук подарував сину 1,7 мільйона гривень.
87-річна теща нардепа Качного подарувала зятю 6.5 мільйонів гривень (відео)
1 Березня 2024, 16:48
читать на русском

87-річна теща народного депутата Олександра Качного у 2022 році подарувала доньці 6,5 мільйонів гривень, однак відповісти, де заробила такі гроші, не змогла. А батько нардепа Олега Тарасова після оголошення в розшук подарував сину 1,7 мільйона гривень.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info

Інформацію про дорогий подарунок Качний, який обирався в парламент від забороненої нині "Опозиційної платформи – За життя", вніс у свою декларацію за 2022 рік.

Журналістам нардеп заявив, що батьки його дружини продали свій будинок, а ті гроші подарували доньці. Також він додав, що його тесть нібито займався підприємницькою діяльністю, тому "мав можливість мати нерухомість".

Видання акцентує, що попри "бізнес" і "можливості" теща і тесть нардепа живуть у старій п’ятиповерхівці на київській Дарниці.

Сама 87-річна пенсіонерка заявила, що "дарували може і більше", бо нібито займалися бізнесом, але на питання, яким саме, відповіла, що все життя була бухгалтеркою і попросила більше її не турбувати.

Коштовні подарунки від батька журналісти знайшли і в декларації нардепа від "Слуги народу" Олега Тарасова. Він вказав, що у 2022 році його батько − Сергій Тарасов − подарував йому 8,5 мільйона гривень.

Видання нагадує, що Сергій Тарасов – бізнесмен з Кіровоградщини, власник агрохолдингу "I&U GROUP", раніше відомого як "Агроспецсервіс", який займається вирощуванням і продажем зернових та олійних культур, тому, ймовірно, він міг робити такі подарунки.

Цікавим у цій справі є те, що з січня 2024 року Тарасов-старший перебуває у розшуку, ймовірно, через справу про рейдерські схеми з держземлями Кіровоградської області, в якій фігурує "I&U GROUP".

Журналісти підкреслюють, що навіть після оголошення в розшук, нардеп Олег Тарасов декларував подарунки від батька: 26 січня – 200 тисяч гривень, 6 лютого – 875 тисяч гривень, 16 лютого – 300 тисяч гривень, 23 лютого – ще майже 400 тисяч гривень.

У коментарі Bihus.Info депутат заявив, що отримані кошти були зараховані по безготівковому рахунку, а усі податки сплачені. На запитання, чи не арештовані ці гроші в рамках кримінального провадження, нардеп сказав, що не знає.

Нагадаємо, колишній нардеп Сергій Пашинський, який 27 лютого вийшов із СІЗО під заставу, буде чекати суду по справі про заволодіння нафтопродуктами на майже мільярд гривень у своєму маєтку у селі Хлепча на Київщині. Саме сюди ДБР та СБУ приходили з обшуками два тижні тому.

На території маєтку є каплиця 49,8 кв.м, будинок охорони 49,8 кв.м, альтанка 75,5 кв.м та будинок рибалки 4,3 кв.м. Вартість цих нежитлових приміщень невідома.

Читайте також

1