Підозрюваний у крадіжці нафтопродуктів Курченка екснардеп Пашинський живе у маєтку під Києвом за мільйон доларів

На території маєтку Пашинських є каплиця, велика альтанка та будинок рибалки
Головне
Підозрюваний у крадіжці нафтопродуктів Курченка екснардеп Пашинський живе у маєтку під Києвом за мільйон доларів
Сергій Пашинський
28 Лютого 2024, 16:41
читать на русском

Колишній нардеп Сергій Пашинський, який 27 лютого вийшов із СІЗО під заставу, буде чекати суду по справі про заволодіння нафтопродуктами на майже мільярд гривень у своєму маєтку у селі Хлепча на Київщині. Саме сюди ДБР та СБУ приходили з обшуками два тижні тому.

Видання Інформатор навідалося у гості до підозрюваного, і побачило, де він живе.

Згідно з останньою декларацією політика, за 2019 рік, будинок у Хлепчі був придбаний у 2015 році та записаний на його дружину Руслану Пашинську. Вартість житла площею у 1020,6 м2 не вказана.

Пашинський має 7 земельних ділянок загальною площею 1,3 гектара. Шість з цих ділянок загалом вартували 2 млн 987 тисяч гривень, вартість ще однієї не вказана.

Також на території маєтку є каплиця 49,8 кв.м, будинок охорони 49,8 кв.м, альтанка 75,5 кв.м та будинок рибалки 4,3 кв.м. Вартість цих нежитлових приміщень також невідома.

Звісно, що з того часу ринкова ціна і на будинок, і на землю змінилася. На сайтах з продажу маєтку ми знайшли у Хлепчі схожий за площею будинку та земельної ділянки маєток. Його продають за 1 млн доларів.

Сусідами Пашинського свого часу були нардеп Віктор Чумак, експрем’єр Микола Азаров, ексзаступник Генпрокурора Анатолій Даниленко, теща комуніста Ігоря Калетника, син Федора Ярошенка, ексміністра фінансів в уряді Януковича.

Судячи з усього, Пашинський не так давно змінив автомобіль. Раніше він пересувався на "Мерседесі" S-класу, вартість якого в декларації була вказана мільйон гривень.

Тепер експолітик пересів на Range Rover 2016 року випуску. Вживані такі авто коштують від 42 тисяч доларів.

Раніше Пашинський мав скандал через своє місце проживання. У 2014 році журналісти з’ясували, що Сергій Пашинський проживав в маєтку, що був оформлений на його бізнес-партнера Віктора Сіненка, співвласник ТОВ "Хутір ясний", яке будувало і продавало будинки в однойменному елітному котеджному містечку у селі Ходосівка під Києвом. Одна сотка з виходом до води у 2014 році коштувала 12 тис. доларів. Котеджі коштували понад 1,5 млн доларів.

Один із будинків був оформлений на Віктора Сіненка. Проте працівниця сіненківської фірми запевнила, що її шеф живе в іншому місці. А в тому маєтку мешкав народний депутат від ВО "Батьківщина". За інформацією журналістів, будинок мав площу 1472 м. кв., присадибну ділянку 0, 6 га, гараж на три авто, турецьку баню, сауну, басейн, ліфт.

Нагадаємо, екснардеп Сергій Пашинський, якого напередодні відправили під варту, вчора вийшов із СІЗО після внесення застави.

12 лютого Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Служба безпеки України за матеріалами Держаудитслужби оголосили підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському, його бізнес-партнеру та чотирьом їхнім спільникам.

Пашинський і компанія підозрюються у незаконному привласненні та продажі 97 тис. тонн конфіскованих державою нафтопродуктів, які повинні були піти на потреби армії. Внаслідок цих оборудок, які були здійснені у 2014-2017 роках, державному бюджету було завдано збитків на майже 1 млрд гривень.

1