Більш ніж половина дітей на Сході України зростає у бідності

Ситуація з бідністю викликана наслідками військового конфлікту
5 Лютого, 11:11
Внаслідок військового конфлікту на Сході України та пандемії COVID-19 половина дітей зростає у бідності.

Про це повідомила голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лотта Сільвандер на конференції "Пандемія COVID-19 у контексті гуманітарної кризи: ситуація на Сході України", передає Укрінформ. 

За нашими даними, процент дітей, які живуть в бідності, збільшився з близько 36% до понад 50%, - сказала вона.

Зазначається, що ситуація з бідністю викликана наслідками військового конфлікту, такими як відсутність роботи, відсутність транспорту і доріг, знищенням інфраструктурних об’єктів, а пандемія COVID-19 спричинила додатковий економічний тягар для вразливих груп населення.

Читайте також

Сім’ї з кількома дітьми чи однією дитиною більш ймовірно зазнають бідності, особливо у ситуації COVID-19, - резюмувала Сільвандер.

Нагадаємо, що показник бідності в Україні перевищує 50%. Зокрема, він зріс у "ковідний" рік, оскільки багато людей втратили роботу та доходи.

За словами директорки Інституту демографії ім. М.В. Птухи НАНУ Елли Лібанової, показник рівня бідності, який обчислюють в інституті, прив`язаний до прожиткового мінімуму (ПМ) - 3845 грн у місяць на особу ("офіційний" прожитковий мінімум, встановлений державою, - 2027 грн).