Понад 9 млн українців опиняться в бідності через пандемію COVID-19

Епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися
Понад 9 млн українців опиняться в бідності через пандемію COVID-19
Бідність, пустий гаманець (фото з відкритих джерел)
11 Листопада 2020, 17:55
читать на русском

В Україні через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 понад 9 мільйонів громадян опиняться в бідності.

Про це у середу, 11 листопада, повідомила пресслужба Управління ООН з координації гуманітарних справ (UN OCHA) в Україні з посиланням на дані нещодавнього дослідження ООН.

В ООН зазначили, що епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися. Кількість випадків коронавірусного захворювання подвоюється кожні п'ять тижнів загалом по країні та кожні три тижні на сході України (з 4 600 випадків на кінець вересня до понад 14 тисяч наприкінці жовтня).

Зазначається, що за даними нещодавнього дослідження ООН, через пандемію COVID-19 Україна може стикнутися із найгіршою рецесією за десятиріччя, внаслідок чого понад 9 мільйонів людей опиняться в бідності.

Як повідомляється, з початку пандемії понад 80% домогосподарств втратили доходи та у більш ніж 40% сімей принаймні один член родини втратив роботу. Хоча наразі немає окремих даних стосовно сходу України, ймовірно, соціально-економічні наслідки цього спаду для постраждалого внаслідок конфлікту регіону будуть руйнівними, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Також на непідконтрольних уряду територіях наразі 58% родин повідомили про використання негативних механізмів пристосування для задоволення свої основних потреб, порівняно з 49% на початку 2020 року. Також збільшується частка домогосподарств, які мають заборгованість: 15% у вересні проти 11% до початку пандемії.

Нагадаємо, що, незважаючи на протести підприємців та працівників закладів харчування, уряд запровадив карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

1