Карантин вихідного дня: скільки він триватиме

10 Листопада, 09:18 467
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає РБК-Україна.

Степанов (досьє Максима Степанова) розповів, що в Україні готуються запровадити карантину вихідного дня, але наразі невідомо скільки часу він триватиме.

Міністр наголосив, що Україна не готова до повного локдауну.

Ми не можемо з економічних причин дозволити собі повний локдаун, як наші європейські сусіди. Скільки триватиме карантин вихідного дня буде залежати від того, чи вдасться нам стабілізувати ситуацію, - зазначив Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

1