Карантин вихідного дня позбавить роботи українців - Мінкульт

Та може призупинити економіку
Карантин вихідного дня позбавить роботи українців - Мінкульт
Пусті вулиці
9 Листопада 2020, 17:30
читать на русском

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Про це у Telegram повідомив міністр Олександр Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка).

Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча слід пам'ятати, що в цілому аналогічні ризики і для мікро, малого і середнього бізнесу, - додав Ткаченко.

Читайте також

Він також упевнений, що закриття закладів культури не позначиться позитивно на загальну статистику захворюваності, оскільки там простіше за все контролювати протиепідемічні заходи. Також він підкреслив, що карантин вихідного дня ще наполовину знизить доходи цієї сфери.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

1