Карантин вихідного дня триватиме декілька тижнів - Зеленський

Це допоможе уникнути жорсткого локдауну
Важливо
Карантин вихідного дня триватиме декілька тижнів - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: ОП)
9 Листопада 2020, 16:13
читать на русском

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками Кабінету Міністрів і правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, де заявив, що карантин вихідного дня в Україні триватиме кілька тижнів.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим, - наголосив Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що помітно збільшується кількість людей у масках, адже українці почали відповідальніше ставитися до протиепідемічних заходів.

Читайте також

На нараді президента поінформували щодо актуальних даних по епідемічній ситуації. Так, за минулий тиждень ще 10 лікарень почали приймати хворих на COVID-19. Кількість ліжок для таких пацієнтів збільшили на 4400. Також зазначається, що уряд продовжує нарощувати кількість тестувань.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) наголосив, що за наказом президента нині відбувається закупівля кисневих концентратів і ліцензування компаній, які виробляють медичний кисень. Додатково було ліцензовано 16 таких підприємств.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.