В Україні не планують повертати жорсткий карантин - Степанов

Поки МОЗ не розглядає такий варіант
В Україні не планують повертати жорсткий карантин - Степанов
Максим Степанов (фото: Facebook)
10 Вересня 2020, 12:45
читать на русском

Мініст охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не будуть вводити жорсткий карантин. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1"

"Ми не плануємо повертати, МОЗ не планує повертати, рекомендувати повний локдаун всієї країни. Ми вважаємо, що та модель, яка зараз є, в умовах адаптивного карантину, в залежності від рівня захворюваності, заповненість ліжок — двох базових принципів, працює... Зростає захворюваність у Львівській та Івано-Франківській областях, але не зростає у Херсонській, Запорізькій. То навіщо там вводити повний локдаун?", — заявив він.

Коли у Степанова запитали, чи можуть повернутися до жорсткого карантину, якщо кількість хворих на коронавірус буде однаково зростати у всіх областях країни, він назвав умови для цього.

"Якщо по всій країні, у всіх містах, по всіх районах одночасно за 14 днів кількість людей, які захворіли, буде перевищувати показники, і заповненість ліжок буде більше 75%", — зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд більше не буде вводити жорсткий карантин. За його словами, буде достатньо адаптивного карантину та зонування областей.

1