Уряд офіційно запровадив карантин вихідного дня: що заборонили

Він почне діяти від 14 листопада
Головне
Уряд офіційно запровадив карантин вихідного дня: що заборонили
Коронавірус (фото: Pexels)
11 Листопада 2020, 15:48
читать на русском

Незважаючи на протести підприємців та працівників закладів харчування, уряд запровадив карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні у середу, 11 листопада.

Повідомляється, що карантин вихідного дня почне діяти від 14 листопада.

На вихідних буде заборонено працювати:

  • розважальним закладам;
  • ресторанам;
  • кафе;
  • спортзалам;
  • непродуктовим магазинам;
  • ТРЦ.

Також буде заборонено проводити культурні заходи.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що карантин вихідного дня може бути запроваджений вже у найближчі вихідні - 14 та 15 листопада.

11 листопада українська ресторанна асоціація та спільнота української ресторанної галузі вийшли на протест під Кабінет Міністрів проти карантину вихідного дня.

1