Ляшко повідомив дату введення карантину вихідного дня

Влада прогнозує, що карантин вихідного дня зменшить кількість хворих на коронавірус
Головне
Ляшко повідомив дату введення карантину вихідного дня
Віктор Ляшко (Фото: УНІАН)
11 Листопада 2020, 14:02
читать на русском

Карантин вихідного дня може бути запроваджений вже у найближчі вихідні - 14 та 15 листопада.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "Громадському радіо".

Ляшко повідомив, що цей карантин має бути затверджений відповідною постановою Кабінету міністрів України, яку ще не ухвалено.

Читайте також

Постанова Кабінету міністрів України буде ухвалена  після погодження всіма центральними органами виконавчої влади. Нами документ, як Міністерством охорони здоров’я, підготовлений, і ми ініціюємо введення карантину вихідного дня уже найближчими вихідними. Питання в тому, що поки не будуть узгодженні всі позиції, поки не будуть оцінені всі ризики, не проголосовано на засіданні Кабінету міністрів України і постанова не буде опублікована, карантин не буде запроваджено, - зазначив санлікар (досьє Ляшка).

Ляшко повідомив, що МОЗ розпочне комунікувати про заходи, які передбачені на карантин вихідного дня, після прийняття постанови Кабміном.

Сьогодні можу сказати, що це передбачає, що з 00:00 суботи до 00:00 понеділка будуть обмеження прийому відвідувачів у певних сферах господарської діяльності. Це для того, щоб зробити перерив у ланцюжку поширення коронавірусної хвороби. Ми говоримо про те, що навіть два дні зменшення кількості контактів буде позитивно впливати на зменшення кількості захворівших. Це не зупинить, але це буде нам дозволяти якомога довше тримати цей баланс між економічними і протиепідемічними обмеженнями, - зауважив він.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Читайте також

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

1