Українські ресторатори протестують під Кабміном

Акції протесту проходять майже в усіх обласних центрах України
Українські ресторатори протестують під Кабміном
Акція #маюправопрацювати Фото: facebook.com
11 Листопада 2020, 10:50
читать на русском

Українська ресторанна асоціація та спільнота української ресторанної галузі протестує проти карантину вихідного дня.

Акції протесту розпочалися майже в усіх обласних цетрах України.

Зокрема, у Києві акція проходить під стінами Кабінету міністрів.

Як відомо, Кабмін планує сьогодні, 11 листопада, запровадити карантин вихідного дня, який діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Заклади харчування працюватимуть лише на винос.

Ресторатори вийшли на протести, щоб донести до влади свою позицію щодо запланованого встановлення карантину вихідного дня.

Читайте також

Нагадаємо, про сьогоднішні акції протестів повідомляв президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов.

Він наголосив, що працівники ресторанної галузі виступають проти будь-яких інших обмежень за часом роботи для галузі в той час, як громадський транспорт та інші набагато небезпечніші галузі працюють без обмежень і реально впроваджених карантинних норм.

Кафе безпечніші за метро та маршрутки, - зазначають ресторатори.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.