Українські ресторатори вийдуть на протести у 23-х містах

Ресторанна асоціація протестуватиме проти карантину вихідного дня
Українські ресторатори вийдуть на протести у 23-х містах
Сергій Трахачов Фото: сторінка у Facebook
10 Листопада 2020, 15:38
читать на русском

Українська ресторанна асоціація та уся спільнота української ресторанної галузі збирається протестувати проти карантину вихідного дня. Свою позицію ресторатори мають висловити на акціях протесту у середу, 11 листопада, у 23-х містах України.

Про це повідомив президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов на своїй сторінці у Fаcebook.

11 листопада о 10:00 ресторанна спільнота у 23 містах України вийде на протестну акцію, - повідомив він.

За його словами, ресторатори збираються, щоб донести до влади свою позицію щодо запланованого встановлення карантину вихідного дня.

Читайте також

Сьогодні очевидно, що влада не справляється з подоланням вірусу. Та замість виважених спрямованих ефективних дій, ми бачимо хаотичні непрофесійні рішення. В результаті яких окремі галузі стають жертвами політики. Ми проти вибіркових напівзаходів для вибіркових галузей! Ми живемо в Україні. І ми маємо право працювати. Хоча хтось вирішив, що мільйон українців, які задіяні в HoReCa, не мають жодних прав. Тож можна щодня змінювати правила, накладати нові обмеження, гратися життям мільйона людей: від власника невеличкого бару до студента-бариста в найближчій кав’ярні, від шефа відомого закладу до технолога, - йдеться у заяві рестораторів.

Зазначається, що ресторани готові знову і знову дотримуватися безлічі правил, аби не наражати на небезпеку ані гостей, ані команду.

Тож не зрозуміло, чому саме ця галузь обрана як основна ціль для биття та обмеження права на працю. Ми вимагаємо від влади зважених рішень та прозорого діалогу. Ми виступаємо категорично проти карантину вихідного дня! Ми точно знаємо, що за умов "карантину вихідного дня" немає жодного шансу для ані для країни подолати вірус, ані для галузі продовжувати працювати. Це шлях в нікуди, - зазначають працівники харчпрому.

Вони виступили проти будь-яких інших обмежень за часом роботи для галузі в той час, як громадський транспорт та інші набагато небезпечніші галузі працюють без обмежень і реально впроваджених карантинних норм.

Кафе безпечніші за метро та маршрутки, - зазначають ресторатори.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

1