Біткоїн знову впав і дійшов до позначки 59 тисяч доларів

Падіння біткоїна є продовженням тенденції, що спостерігалася раніше
Біткоїн знову впав і дійшов до позначки 59 тисяч доларів
Криптовалюта біткоїн Фото: Pexels
25 Червня 2024, 16:13
читать на русском

24 червня біткоїн пережив значне падіння вартості. Ціна криптовалюти впала з 64 до 59 тисяч доларів США, досягаючи мінімуму в 58,4 тисячі доларів. Пізніше курс частково відновився до понад 61 тисячі доларів.

За даними incrypted, падіння біткоїна є продовженням тенденції, що спостерігалася раніше того ж дня. Впродовж цього періоду обсяг ліквідацій за ф’ючерсними контрактами перевищив 300 мільйонів доларів. Найбільші ліквідації були на криптобіржах Binance та OKX, з показниками 121,23 мільйона та 78,82 мільйона доларів відповідно.

Експерти зазначили, що 24 червня було ліквідовано позиції 67 081 трейдера, що призвело до втрат на суму близько 220 мільйонів доларів для лог-позицій і 82 мільйонів доларів для шорт-позицій.

Прогнози експертів

Популярний криптовалютний трейдер MartyParty прогнозує можливий відскок біткоїна до 65 тисяч доларів через наближення індексу відносної сили до перепроданого стану. Водночас аналітик HORSE застерігає про можливе подальше падіння до 60 тисяч доларів та консолідацію ринку.

Генеральний директор біржі Binance Річард Тенг прогнозує, що до кінця року біткоїн може зрости до 80 тисяч доларів, а в 2025 році — до 120 тисяч доларів. Він також зазначив, що поточний "бичачий" цикл може принести покращення, зокрема через зростання попиту з боку інституційних інвесторів після схвалення спотових ETF на базі біткоїна.

Крім цього, аналітики американської компанії Bernstein підвищили свій прогноз щодо зростання біткоїна. Якщо раніше вони очікували подорожчання до 150 тисяч доларів, то тепер "ставлять" на 200 тисяч доларів США.

Читайте також

1