Богатова виключать із фракції "Голосу" у Київраді за побиття стендапера

Фракція "Голосу" у Київраді відреагувала на скандал зі своїм депутатом
18 Лютого, 08:29

Фракція "Голос" у Київській міській раді ухвалила рішення виключити зі свого складу депутата Костянтина Богатова, який влаштував бійку зі стендап-коміком Владом Капицею.

Про це повідомив голова фракції Григорій Маленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, політрада партії  була "приголомшена" публічним конфліктом між депутатом фракції в Київраді та стендапером в Артцентрі "Братислава" ввечері 14 лютого.

Зі смутком ми констатуємо, що така поведінка не відповідає цінностям демократичної європейської партії, якою є "Голос". Ми переконані, що різні смаки і культурні уподобання не можуть бути приводом для сварок і стусанів, - заявив Маленко.

Читайте також

Депутат зазначив, що колишні заслуги Богатова перед містом  не можуть бути "виправданням, коли під ударом репутація партії та міста через акт агресії та насилля з боку політика щодо інших людей".

За словами Маленка, Богатов відмовився добровільно складати мандат, тому у "Голосі" запустили процедуру імперативного мандату.

Нагадаємо, депутат партії "Голос" Костянтин Богатов побив коміка й телеведучого "Телебачення Торонто" Владислава Капицю. Бійка сталася 14 лютого в залі артцентру "Братислава".