Член ВРП Роман Маселко і його родичі активно купують нерухомість на кошти невідомого походження

Лише за час війни родичі Маселко купили 3 квартири
Член ВРП Роман Маселко і його родичі активно купують нерухомість на кошти невідомого походження
27 Травня 2024, 11:33
читать на русском

Родичі члена Вищої ради правосуддя Романа Маселка і він активно купують нерухомість під час війни на кошти невідомого походження.

Про це пише видання «Закон та бізнес».

Журналісти з'ясували, що пенсіонерка Галина Боженко, яка припадає на Маселку тітку, позичила його дружині майже 15 тисяч доларів, щоб сім'я члена ВСП купила у Києві «двушку» за майже 1,6 млн грн.

При цьому з декларації випливає, що дружина Маселко при купівлі квартири зберегла свій доларовий депозит (майже 11,8 тисячі доларів), а офіційних коштів сім'ї, що залишилися, не вистачило б для купівлі квартири навіть з урахуванням грошей від тітки.

Також журналісти з'ясували, що тітка, маючи пенсію близько 15 тисяч грн, вже під час війни придбала у власність два приміщення площею 14,7 та 11.9 м2 та дві квартири в один день площею 47,2 м2 та 100,1 м2 у ЖК «Еко -дім» у Львові. За оцінками експертів, загальна вартість такої нерухомості перевищує 150 тисяч доларів.

Згідно з поясненням Маселко, тітці дісталася спадщина від дідуся. Справді, 85-річний дідусь мав 27 рахунків у 8 банках на суму майже 1,55 млн грн. І всі ці гроші перейшли дочки у спадок. Хоча, як перевірили ЗМІ, офіційно він ніяк не міг заробити такої суми за останні 20 років свого життя.

Нагадаємо, член Вищої Ради правосуддя Роман Маселко із шиком "відгуляв" відпустку – за один день відпочинку йому нарахували 12 тисяч зарплати та ще 295 тисяч гривень – відпускних.

1