Чому долар "кошмарить" та на якій позначці зупиниться валютний курс

Експерти вважають, що нинішнє зростання курсу валюти є прогнозованим НБУ і надалі курс долара зростатиме
Головне
Чому долар "кошмарить" та на якій позначці зупиниться валютний курс
Гроші, долари, економіка / Фото: Pexels
29 Травня 2024, 13:40
читать на русском

Зниження офіційного курсу гривні, яке спостерігається в Україні починаючи з 20 травня, є природною корекцією курсу в бік рівноважного рівня.

На цій думці сходяться опитані виданням РБК-Україна експерти і учасники фінансового ринку.

Вірогідно, українці й надалі спостерігатимуть поступовий тренд на знецінення гривні, але у форматі помірної, керованої волатильності та в обмежених обсягах. Це дозволить зберігати привабливість гривневих активів для населення та бізнесу і не підігріватиме девальваційні настрої, упевнений керівник служби продажу казначейських продуктів банку "Авангард" Юрій Крохмаль.

Схоже, гривня поволі перебралася в новий курсовий діапазон – 40-41 за долар. Саме в цьому коридорі найближчим часом відбуватимуться курсові коливання, прогнозує фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

Швидше за все, упевнені фінансові експерти, з часом девальвація гривні продовжиться. Але строго під контролем НБУ.

Станом на 28 травня офіційний курс гривні досяг значення 40,3 за долар.

Нагадаємо, українська національна валюта б’є курсові рекорди. Ще в п’ятницю, 24 травня, офіційний курс гривні відчутно не дотягував до 40. А вже в понеділок, 27 травня, сягнув 40,1153 гривні за долар, втративши з п’ятниці одразу 19 копійок на доларі. На готівковому банківському ринку середній курс продажу долара сягнув позначки 40,5 гривні. Курс продажу на міжбанківському валютному ринку досяг значення 40,31.

Станом на 29 травня курс долара в обмінних пунктах України продовжує зростання слідом за подорожчанням на міжбанківському валютному ринку.

Раніше експерти висловили думку, що офіційний курс національної валюти влітку може послабитися до рівня 40,00-40,50 грн/$.

Читайте також

1