ЦВК зареєструвала нардепом Андрія Аксьонова, у якого начебто є російський паспорт

Рішення ухвалили одноголосно
27 Квітня, 21:44

Центральна виборча комісія зареєструвала міського голову Добропілля на Донеччині Андрія Аксьонова народним депутатом України.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні Центрвиборчкому.

Аксьонов переміг на проміжних виборах до Ради в одномандатному окрузі №50 (Донецька область), які відбулися 28 березня цього року.

Центральна виборча комісія постановляє: перше — зареєструвати народного депутата України, обраного на проміжних виборах... 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 50. Аксьонова Андрія Анатолійовича, 1971 року народження, проживає у селищі Новодонецьке Краматорського району Донецької області, безпартійний, суб’єкт висування — політична партія "Порядок"; друге — видати зареєстрованому народному депутатові України тимчасове посвідчення встановленого зразка; третє — копію цієї постанови надіслати Верховній Раді", — йдеться в повідомлення Комісії.

Як відомо, журналіст й представник України в ТКГ Денис Казанський заявив, що Аксьонов є одним з організаторів так званого "референдуму" в 2014 році на Донбасі. Після початку війни Аксьонов втік до окупованого Криму та отримав там російський паспорт.

У 2015 році політик повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста.


Контекст. 28 березня в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів України. У Донецькій області переміг Андрій Аксьонов.

На довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області здобув перемогу кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк.