ЦВК зареєструвала нардепом Андрія Аксьонова, у якого начебто є російський паспорт

Рішення ухвалили одноголосно
ЦВК зареєструвала нардепом Андрія Аксьонова, у якого начебто є російський паспорт
Андрій Аксьонов Фото: скріншот з відео “Радіо Свобода”
27 Квітня 2021, 21:44
читать на русском

Центральна виборча комісія зареєструвала міського голову Добропілля на Донеччині Андрія Аксьонова народним депутатом України.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні Центрвиборчкому.

Аксьонов переміг на проміжних виборах до Ради в одномандатному окрузі №50 (Донецька область), які відбулися 28 березня цього року.

Центральна виборча комісія постановляє: перше — зареєструвати народного депутата України, обраного на проміжних виборах... 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 50. Аксьонова Андрія Анатолійовича, 1971 року народження, проживає у селищі Новодонецьке Краматорського району Донецької області, безпартійний, суб’єкт висування — політична партія "Порядок"; друге — видати зареєстрованому народному депутатові України тимчасове посвідчення встановленого зразка; третє — копію цієї постанови надіслати Верховній Раді", — йдеться в повідомлення Комісії.

Як відомо, журналіст й представник України в ТКГ Денис Казанський заявив, що Аксьонов є одним з організаторів так званого "референдуму" в 2014 році на Донбасі. Після початку війни Аксьонов втік до окупованого Криму та отримав там російський паспорт.

У 2015 році політик повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста.


Контекст. 28 березня в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів України. У Донецькій області переміг Андрій Аксьонов.

На довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області здобув перемогу кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк.

1