У діях Аксьонова, який має громадянство Росії, прокуратура не бачить злочину - нардеп

Не звернули увагу у Генпрокуратурі й на подвійне громадянство новообраного нардепа
Важливо
У діях Аксьонова, який має громадянство Росії, прокуратура не бачить злочину - нардеп
Андрій Аксьонов Фото: скріншот з відео “Радіо Свобода”
13 Квітня 2021, 09:12
читать на русском

В діях новообраного народного депутата Андрія Аксьонова, який у 2014 році допомагав організовувати у Новодонецьку так званий "референдум", Генпрокуратура не бачить злочину.

Про це повідомила народна депутатка партії "Голос" Соломія Бобровська на своїй сторінці у Фейсбуці.

Прийшла відповідь на моє звернення про відкриття кримінальної справи проти новообраного нардепа Аксьонова. У 2014 році він був селищним головою Новодонецька й організував "референдум" про приєднання до так званої "ДНР". Крім того, його оголошували в розшук, він отримав російський паспорт та тікав в окупований Крим та Німеччину, - написала депутатка.

За її словами, заступник генеральної прокурорки Ірини Венедіктової відповів на її звернення, що ознак кримінального правопорушення вчиненого Аксьоновим немає.

Допис Бобровської у Фейсбуці

Хоча разом зі зверненням я надала необхідні докази. Крім того, спихнули частково відповідальність на СБУ, мовляв, вони вже відкривали справу, однак доказів проти Аксьонова не знайшли. Чекаємо відповідь від СБУ, Ще до виборів вони звертались до ЦВК з інформацією, що в Аксьонова є подвійне громадянство, однак цю інформацію у ЦВК проігнорували, - додала Бобровська.

Нагадаємо, 28 березня відбулися проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах No50 (Донецька область) і No87 (Івано- Франківська область). У Донецькій області вибори виграв Андрій Аксьонов.

Йому закидають те, що він має російський паспорт і громадянином Росії став нібито вже після початку війни на сході України.

За даними "Донбас.Реалії", СБУ ще до виборів зверталася до ЦВК з інформацією про подвійне громадянство мера Добропілля. Попри це Аксьонов взяв участь у виборах і переміг.

Читайте також