Прокуратура забрала землю у соратників Медведчука

Киянам повернули землю на Трухановому острові вартістю 25 млн грн
Прокуратура забрала землю у соратників Медведчука
Повернення землі Фото: Київська міська прокуратура
4 Листопада 2020, 14:07
читать на русском

Столична прокуратура повернула громаді землю на Трухановому острові вартістю 25 млн грн. Про це повідомляється на сторнінці у Facebook Київської міської прокуратури.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 03.11.2020 р. у повному обсязі задоволено позов Київської міської прокуратури про повернення територіальній громаді земельної ділянки на Трухановому острові вартістю понад 25 млн грн, - зазначено у повідомленні.

Як відомо, йдеться про понад 11 тисяч квадратних метрів території Труханового острова, яку захопили соратники співголови "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука. Про що йшлося у розслідуванні Bihus.info.

Так, прокуратура встановила факт незаконного зайняття та використання юридичною особою земельної ділянки комунальної форми власності без відповідних правовстановлюючих документів на землю (рішення Київської міської ради, договору тощо).

Читайте також

На земельній ділянці площею 1, 16 га було встановлено паркан та розміщено низку будівель та споруд. Спеціалісти органів місцевого самоврядування на територію ділянки не допускалися, доступ до неї обмежений.

У зв’язку з цим, прокуратура столиці у 2019 році звернулась до господарського суду міста з позовною заявою про зобов’язання відповідача повернути вказану земельну ділянку територіальній громаді, звільнивши її від розміщеного майна, - зазначили у прокуратурі.

Читайте також

Нагадаємо, ще у 2019 році видання Bihus.info повідомляло, що соратники нардепа Віктора Медведчука (досьє) з приватного охоронного агентства "Шторм" облаштували на Трухановому острові у Києві базу, перекривши доступ до Дніпра.

За даними Bihus.info, охоронна фірма належить соратникам Медведчука – Івану Бойченко і Віктору Чорному. "Шторм" протягом останніх років займався охороною Медведчука, його дружини Оксани Марченко і цілого ряду їхніх об’єктів нерухомості по всій країні.

1