Хакери за допомогою комп’ютерного вірусу викрали будівлю у Києві

Правоохоронці спіймали замовника злочину
Хакери за допомогою комп’ютерного вірусу викрали будівлю у Києві
Національна поліція України
3 Листопада 2020, 13:08
читать на русском

У Києві кіберполіція викрила факт шахрайського заволодіння нерухомістю за допомогою комп’ютерного вірусу, про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Працівники кіберполіції Київщини спільно зі слідчими Васильківського відділу поліції встановили факт незаконного заволодіння нерухомістю у Києві завдяки використанню шкідливого програмного забезпечення.

Зловмисники, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, отримали віддалений доступ до комп’ютера державного нотаріуса. Далі внесли зміни до реєстру прав власності на нерухомість в інтересах третьої особи, - зазначено у повідомленні.

За попередніми даними, зловмисники надіслали "вірусного" електронного листа державному нотаріусу. Таким чином вони отримали віддалений доступ до його комп’ютера. Потім внесли неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відтак змінили право власності на нежитлову будівлю у центрі Києва площею близько 250 квадратних метрів.

Читайте також

Повідомляється, що співробітники кіберполіції встановили "замовника" таких послуг. У його оселі провели обшук із залученням спецпризначенців Київщини: вилучено комп’ютерну техніку, що містить докази причетності до несанкціонованого втручання у роботу комп’ютера державного нотаріуса.

Причетним до злочину загрожує до восьми років за ґратами.

Нагадаємо, у жовтні кіберполіція викрила хакерську групу, які несанкціоновано втручалися в роботу комп’ютерів та електромереж і отримували логіни й паролі до різних систем інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок громадян.

1