Дав два тижні та пригрозив звільненням: мер Івано-Франківська закликав вакцинуватись від COVID-19

Єдина "відмазка" -  це коли лікар підтверджує протипоказання і виписує довідку
31 Серпня, 20:37

Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків пригрозив звільненням невакцинованим від COVID працівникам міської ради та дав два тижні, щоб вони отримали щеплення.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Працівники виконавчого комітету міськради мають бути 100% вакциновані! Єдина "відмазка" -  це коли лікар підтверджує протипоказання і виписує довідку. Подобається - не подобається, ми є приклад для всіх. Не хочете вакцинуватися - заяву на звільнення. Інакше буде депреміювання і скорочення, - зазначив мер.

При цьому Марцінків додав, що це людей можна мотивувати і закликати, а працівники міської ради повинні бути вакциновані: "Даю два тижні".

Пост Руслана Марцінківа у Фейсбуці Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

Крім того, вранці 31 серпня на щотижневій оперативній нараді Марцінків наголосив на необхідності вакцинації від коронавірусу працівників виконавчого комітету міської ради. Він дав на це два тижні. Таким чином мер планує підвищити показник вакцинації.

Напиши мені розстрільний список, — звернувся Марцінків до керуючого справами виконкому Івано-Франківської міськради Ігоря Шевчука. — Я так розумію, що ми скорочення будемо робити у виконкомі. Нема питань. 15 вересня — сесія, ми скоротимо. Ви працюєте у виконавчому комітеті. Подобається вам чи ні, ми є прикладом для всіх. Має бути показник вакцинованих 80%, - сказав мер.

За словами мера, єдине протипоказання може бути лише від лікаря, коли той випише довідку про хворобу та неможливість вакцинації.

Комусь не подобається — пишете заяву і йдете з виконкому. Це ми жителів можемо мотивувати, а виконком має бути вакцинований на 100%. Не подобається — заяву на стіл і "тут не працюю, - додав Марцінків.

Міський голова також наголосив, що у виконавчому комітеті це має бути добровільно-примусово.Він попросив начальницю управління охорони здоров'я міськради організувати перед наступною нарадою бригаду - прийшов і вакцинуєшся.

Тому наступного тижня на оперативній нараді звітуватимуть про стан вакцинації на комунальних підприємствах Івано-Франківської громади.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську усім, хто щепиться від COVID-19 з 1 вересня до 1 жовтня, обіцяють поповнити картку "Галка" на 100 гривень та безплатно надати п'ять квитків на домашні футбольні матчі МФК "Прикарпаття".

Читайте також