Денісова просить не відсторонювати від роботи невакцинованих українців

Вона направила запити до Міністерства економіки України, Державної служби України з питань праці
23 Листопада, 21:41 453

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить прем'єр-міністра України не відсторонювати від роботи громадян, які не вакцинувалися від коронавірусу. Вона пропонує надати їм можливість дистанційної роботи.

Про це повідомила Людмила Денісова у Facebook.

З метою забезпечення реалізації прав громадян на працю та добровільність профілактичного щеплення, звернулася до прем'єр-міністра України з пропозицією розглянути питання щодо можливості дистанційної роботи відповідно до статті 60-2 КЗпП України для працівників та державних службовців, для яких вакцинація проти COVID-19 визначена обов'язковою, - сказала Людмила Денісова.

За її словами, направлено запити до Міністерства економіки України, Державної служби України з питань праці з метою надання правової оцінки процедури відсторонення від роботи працівників.

Денісова додала, що до неї надійшло вже понад 1200 звернень громадян, у яких порушуються питання щодо обов'язкової вакцинації проти COVID-19.

Нагадаємо, українці, яких відсторонили від роботи за відмову від COVID-вакцинації, не зможуть отримати допомогу за лікарняними листками. Йдеться про ті професії, які підлягають обов'язкові вакцинації, згідно з рішенням МОЗ.

Читайте також