Депутат Кременчуцької міськради Віталій Котляр задекларував частину бізнесу в росії на другому році війни

Котляр володіє корпоративними правами в компанії «Дормаш Групп», розташованій у російському місті Бєлгород
Депутат Кременчуцької міськради Віталій Котляр задекларував частину бізнесу в росії на другому році війни
Віталій Котляр
7 Червня 2024, 08:21
читать на русском

Депутат Кременчуцької міської ради Віталій Котляр, що представляє партію "Євросолідарність", задекларував частку бізнесу в Росії.

Як повідомляє "Кременчуцький Телеграф", задекларував корпоративні права в російській компанії «Дормаш Групп», розташованій у Бєлгороді. Це видно з його декларації за 2023 рік. Останній раз він зазначав зв’язки з російським бізнесом у березні 2021 року, подаючи декларацію за 2020 рік.

З 2016 по 2020 роки Котляр вказував у деклараціях, що володіє половиною корпоративних прав у російському представництві «Дормаш Групп». Проте за 2021 і 2022 роки він зазначив корпоративні права лише на естонську компанію з такою ж назвою.

Варто зазначити, що навесні 2017 року російська «Дормаш Групп» брала участь у виставці в окупованому Сімферополі.

Кременчуцька фірма «Дормаш Групп», яку раніше очолював Котляр, фігурувала в розслідуваннях місцевих ЗМІ про закупівлі виконкомом товарів у «своїх людей». До 2020 року Котляр був кінцевим бенефіціаром компанії, а наразі власником є Котляр Тетяна Олексіївна.

За даними відкритих джерел, російська «Дормаш Групп» була зареєстрована у 2014 році, і Віталій Котляр залишається одним із її засновників з того часу.

Читайте також

1