Депутат Ужгородської міськради Мирослав Горват вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації: спіймали "на гарячому"

Посадовець брав гроші з військовозобов'язаних, які претендували на відстрочку за сімейними обставинами
Депутат Ужгородської міськради Мирослав Горват вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації: спіймали "на гарячому"
СБУ
21 Червня 2024, 08:31
читать на русском

Служба безпеки України та Національна поліція викрили депутата Ужгородської міської ради, який вимагав хабарі за прискорену процедуру отримання довідок про відстрочку від мобілізації.

Посадовець, який є членом керівництва місцевого департаменту соціальної політики, брав гроші з військовозобов'язаних, які претендували на відстрочку за сімейними обставинами. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Депутата затримали на гарячому під час отримання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо пред'явлення йому підозри за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, що передбачає прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Слідчі дії тривають, щоб встановити всі обставини злочину. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затриманий депутат Мирослав Горват, один з керівників департаменту соціальної політики міськради, за різні суми гарантував отримання довідок про догляд за особами з інвалідністю. Ці документи давали ухилянтам право на відстрочку від призову. СБУ затримала депутата "на гарячому" біля будівлі міськради під час отримання хабара.

Мирослав Горват

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Нагадаємо, що відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також