Деякі пенсіонери отримають додаткові виплати від ООН: Мінсоцполітики назвало умови

Особливо важливо надавати цю підтримку людям, що проживають у зонах бойових дій або поблизу них.
Деякі пенсіонери отримають додаткові виплати від ООН: Мінсоцполітики назвало умови
Пенсіонери Фото: Pexels
23 Червня 2024, 17:33
читать на русском

Пенсіонери, які проживають у зонах бойових дій та мають низькі пенсії, можуть розраховувати на додаткові виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН).

Ця допомога буде продовжена до кінця 2024 року, повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Від серпня 2023 року понад 421 тисяча пенсіонерів, які мешкають на територіях з активними або потенційними бойовими діями, вже отримали таку підтримку. Загальний обсяг виплат від ВПП ООН перевищує 1,68 мільярда гривень.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович зазначила, що реалізація цього проєкту дозволяє спрямувати міжнародні фінансові ресурси до найбільш вразливих категорій громадян, зокрема самотніх пенсіонерів, які часто не мають можливості самостійно звертатися за допомогою. Особливо важливо надавати цю підтримку людям, що проживають у зонах бойових дій або поблизу них.

Допомога надається пенсіонерам, чия пенсія менша за 3 250 гривень, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, визначених наказом №309, і які не отримували інших додаткових виплат від міжнародних організацій після 1 березня 2023 року.

Спеціально звертатися за додатковими виплатами не потрібно, оскільки ВПП ООН використовує дані з бази Пенсійного фонду України для спрямування коштів. Виплати здійснюються на банківські картки або через відділення Укрпошти для тих, хто отримує пенсію через цю установу.

Програму фінансують Німеччина, Норвегія, Фінляндія, Європейський Союз та приватні донори. Подальше продовження виплат залежатиме від наявного фінансування.

Читайте також

1