Долар подорожчав на 9 копійок: курс валют на 12 червня

Курс євро та злотого практично не змінився
Долар подорожчав на 9 копійок: курс валют на 12 червня
Валюта, долари Фото: Karolina Grabowska pexels.com
12 Червня 2024, 06:35
читать на русском

Національний банк України встановив офіційний курс валют на середу, 12 червня. Так, порівняно з попереднім днем вартість долара США зросла на 9 копійок і становить 40,51 гривні.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

  • 1 долар США – 40,51 (+9 коп.)

Курс євро

  • 1 євро – 43,45 (-2 коп.)

Курс злотого

  • 1 польський злотий – 10,00 (-4 коп.)

Раніше йшлося про те, що долар тримає в напруженості українців, котрі мають заощадження – це стосується як тих, хто тримає кошти у гривні, так і тих, хто довіряє твердішій валюті – здебільшого це долар або євро. Минулого тижня курс долара спершу нібито впевнено пішов угору, потім тренд змінився на протилежний. Усе це відбувалося навколо нового орієнтира – 40 гривень за долар, до реальності якого, схоже, доведеться звикати. А от європейська валюта здорожчала набагато більше, помітно відірвавшись від американської.

Зауважимо, що минулого тижня спочатку долар нібито впевнено почав дорожчати, але згодом все змінилося. Усе це відбувалося близько 40 гривень за один американський долар. Європейська валюта здорожчала сильніше.

Основним фактором зміцнення гривні стали інтервенції Нацбанку. Протягом останніх двох тижнів НБУ активно продавав долари на торгах, що допомогло знизити попит на валюту і стабілізувати курс. Це призвело до відкачування значної кількості гривневої ліквідності з ринку.

Читайте також

1