Долар знову оновив максимум: курс валют на 14 червня

Євро також додало в ціні 35 копійок
Долар знову оновив максимум: курс валют на 14 червня
Долар, гроші, валюта
14 Червня 2024, 07:20
читать на русском

Національний банк України підвищив курс долара до гривні до історичного максимуму.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс на 14 червня 2024 року встановлено на такому рівні: 40,6908 грн за 1 долар (+0,2467 грн). Досі вищим курс був лише 3 червня - 40,5373 грн/долар.

Історичний максимум: НБУ різко підвищив курс долара

bank.gov.ua

Курс євро становитиме 43,885 гривні за 1 євро (+0,3530 грн).

Історичний максимум: НБУ різко підвищив курс долара

bank.gov.ua

На міжбанку сьогодні курс виріс на 26 копійок до 40,76-40,78 грн/долар (купівля-продаж) порівняно із закриттям у попередній день.

Історичний максимум: НБУ різко підвищив курс долара

udinform.com

На готівковому ринку курс долара зріс на 5 копійок до 40,95 гривні.

Як заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій, курс долара останнім часом виріс через збільшення структурного дефіциту на ринку. За його словами, попит виріс через витрати уряду та валютну лібералізацію.

Водночас ситуація на ринку залишається контрольованою, а НБУ має достатній рівень резервів, додав Гелетій.

Раніше йшлося про те, що долар тримає в напруженості українців, котрі мають заощадження – це стосується як тих, хто тримає кошти у гривні, так і тих, хто довіряє твердішій валюті – здебільшого це долар або євро. Минулого тижня курс долара спершу нібито впевнено пішов угору, потім тренд змінився на протилежний. Усе це відбувалося навколо нового орієнтира – 40 гривень за долар, до реальності якого, схоже, доведеться звикати. А от європейська валюта здорожчала набагато більше, помітно відірвавшись від американської.

Зауважимо, що минулого тижня спочатку долар нібито впевнено почав дорожчати, але згодом все змінилося. Усе це відбувалося близько 40 гривень за один американський долар. Європейська валюта здорожчала сильніше.

Основним фактором зміцнення гривні стали інтервенції Нацбанку. Протягом останніх двох тижнів НБУ активно продавав долари на торгах, що допомогло знизити попит на валюту і стабілізувати курс. Це призвело до відкачування значної кількості гривневої ліквідності з ринку.

Читайте також

1