Ексголова Білгород-Дністровської районної ради не може пояснити походження 60 млн гривень

Григорій Мельниченко приховав у декларації статки своєї родини
Ексголова Білгород-Дністровської районної ради не може пояснити походження 60 млн гривень
Григорій Мельниченко
16 Червня 2024, 12:28
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело перевірку декларації за 2021 рік колишнього голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка. У документі виявили невідповідності на суму майже 60 мільйонів гривень.

За інформацією пресслужби НАЗК, Григорій Мельниченко не вказав у декларації земельну ділянку вартістю 167 мільйонів гривень. Найбільше неточностей було знайдено у статках його родини.

Nikcenter повідомляє Мельниченко задекларував заощадження у розмірі 11 мільйонів гривень, 647 тисяч доларів та один мільйон євро. Однак, за даними НАЗК, з 1999 до 2021 року його родина офіційно заробила лише 1,3 мільйона гривень. Крім того, Мельниченко отримав 3,8 мільйона гривень від товариств "Мельниченко" та "Фортеця рибака".

Витрати родини за цей період не дозволяли заощадити зазначені активи. Загальна сума невідповідностей у декларації перевищила 59,6 мільйона гривень.

Раніше повідомлялося, що 37 посадовців з Одещини підозрюються у недостовірному декларуванні. Протягом п'яти місяців НАЗК перевіряло декларації посадовців усіх рівнів, виявивши подання недостовірних відомостей на загальну суму 555 мільйонів гривень.

В Одеській області зафіксовано найбільше порушень, пов'язаних з декларуванням. НАЗК розпочало детальну перевірку 37 декларацій посадовців Одещини, серед яких були виявлені ознаки незаконного збагачення та подання неправдивих даних. До переліку підозрюваних потрапили, зокрема, депутат Ізмаїльської міської ради Геворг Авєтісян та керівник сектору кримінальної поліції Одеської області Владислав Акішенко.

Читайте також

1