Ексголова СБУ в Тернопільській області Володимир Маркевич отримав нову "хлібну" посаду в Южному, де вже купив житло

Володимир Маркович був звільнений із СБУ після Євромайдану. Причиною став тиск на мітингувальників.
Ексголова СБУ в Тернопільській області Володимир Маркевич отримав нову "хлібну" посаду в Южному, де вже купив житло
Володимир Маркевич
28 Червня 2024, 17:45
читать на русском

Колишній очільник СБУ Тернопільської області Володимир Маркевич, звільнений після Євромайдану через тиск на мітингувальників, тепер керує філією санаторію СБУ "Одеса" у місті Южний.

Про це повідомляє Telegram-канал Absolution Leaks.

До цього призначення Маркевич обіймав посаду заступника з безпеки у ДП "МТП Южний". Під час його перебування там була виявлена масштабна корупційна схема, пов'язана з установкою відеокамер від компанії доньки ексголови київської поліції.

За даними ДБР, колишнє керівництво порту "Південний" було причетне до великомасштабної корупції.

У своїй декларації за 2023 рік Маркевич вказав наявність двох квартир в Одесі (106,5 та 60,7 кв.м) та однієї в Жидачеві (45 кв.м), але не зазначив їхню вартість. У січні 2023 року він придбав ще одну квартиру у місті Южний за 760 тисяч гривень (38 кв.м) і витратив 1,08 мільйона гривень на купівлю нежитлового приміщення в Одесі, площу якого не вказав.

Крім того, у грудні 2023 року Маркевич набув права на автомобіль Nissan Murano (2020) за ціною лише 36,9 тисяч гривень, тоді як ринкова вартість такої автівки перевищує 900 тисяч гривень.

Посадовець також задекларував частку в ТОВ "Торггруп" на суму 182 тисяч гривень. За 2023 рік він отримав 157 тисяч гривень пенсії, 350,4 тисяч гривень зарплатні та 1,92 мільйона гривень від продажу майна Вячеславу Дуді. Маркевич зберігає 80 тисяч доларів та 2,96 мільйона гривень готівкою.

Читайте також

1