Електронний військово-обліковий документ та QR-код: що змінилося у додатку "Резерв+"

Поліція та ТЦК може зручно та швидко перевірити дані
Головне
Електронний військово-обліковий документ та QR-код: що змінилося у додатку "Резерв+"
Резерв+
18 Червня 2024, 14:28
читать на русском

З 18 червня у мобільному додатку «Резерв+» доступний електронний військово-обліковий документ, що має таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Відтепер уповноважені органи можуть перевіряти його чинність, відсканувавши QR-код. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Також у додатку з’явилася функція «Виправити дані онлайн» для двох категорій користувачів:

  1. «Я військовослужбовець, але досі на обліку» — для військовослужбовців, чий статус не відображається у реєстрі «Оберіг».
  2. «Дані не знайдено» — для військовозобов’язаних, які отримали відповідне повідомлення в додатку «Резерв+».

Користувачі можуть заповнити заявку, яка буде надіслана до реєстру «Оберіг» для актуалізації даних. Всі зміни будуть внесені дистанційно.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко у Facebook зазначила, що електронний військово-обліковий документ — це крок у майбутнє цифровізації.

«По відчуттях, ніби разом з командою запускаємо майбутнє. Електронний військово-обліковий документ вже доступний в Резерв+. Цифровізація невідворотна», — написала Черногоренко.

Крім цього, у "Резерв+" з'явився QR-код, щоб поліція та ТЦК могла зручно перевірити дані. Тепер з собою не потрібно носити паперовий військовий квиток чи загублене приписне свідоцтво.

Резерв+

Резерв+

Читайте також