Фігурант енергетичної справи НАБУ планує повернутися до роботи в державному апараті

Мартиненко, Недашковський, Тюрін, Годунок, Мусевич та інші - й досі без вироків
Фігурант енергетичної справи НАБУ планує повернутися до роботи в державному апараті
Андрій Тюрін
17 Червня 2024, 19:26
читать на русском

У грудні 2015 року НАБУ  розпочало кримінальне провадження стосовно схем на паливно-енергетичному ринку збоку колишнього керівника профільного комітету ВРУ Миколи Мартиненка та низки посадових осіб "НАЕК "Енергоатом". Фігурантами справи стали екскерівник "Енергоатому" Юрій Недашковській, перший заступник директора ВП "Атомкомплект" Валерій Годунок і експредставник "Енергоатому" в Брюсселі Андрій Тюрін. Останній з перелічених наразі пробує повернутися до роботи в державному апараті, розповіли видання поінформовані джерела.

Наразі усі перелічені фігуранти провадження перебувають на волі. Сам Мартиненко теж вийшов із СІЗО під заставу ще у 2022 році.

Продовжує залишатися не тільки без міри запобіжного заходу, але й без арештів рахунків та активів і Андрій Тюрін.

Офіс "Енергоатому" в Брюсселі, що він очолював, був закритий у 2020. З часу тієї керівної посади у нього у власності з'явилися три іноземні компанії - у Бельгії (KYIV BRUSSELS NETWORK) та Словаччині (U-Vision, s. r. O.). Усі наразі функціонують.

Сам Тюрін є особою мобілізаційного віку, однак до лав ЗСУ й досі не потрапив. Натомість наявні відомості про те, що він намагається повернутися до роботи в державному секторі. Його кандидатуру нібито лобіюють окремі народні депутати, наближені до Миколи Мартиненка.

Тюрін вже навіть встиг пройти кілька співбесід та навіть випробувальний термін на стратегічно важливій посаді. Водночас якщо не вийде, то "є й інші варіанти", уточнюють джерела видання.

У разі, якщо така інформація отримає своє підтвердження, то це ґрунтовно ставить під сумнів ефективність антикорупційної діяльності НАБУ.

Нагадаємо, що за 2019 рік Тюрін задекларував майже 3,7 млн грн доходу від підприємницької діяльності, якою він займався одночасно працюючи і в державному "Енергоатомі". Тут його зарплата складала аже понад 1,3 млн грн на рік. В той час "Енергоатомом" керував Юрій Недашковський.

Читайте також