Філії у росії та в Криму: одеський дельфінарій "Немо" має зв'язки з РФ

Журналісти виявили, що дельфінарій «Немо» може мати філії у тимчасово окупованому росіянами Криму та в самій росії
Філії у росії та в Криму: одеський дельфінарій "Немо" має зв'язки з РФ
Дельфінарій “Немо”
16 Червня 2024, 15:30
читать на русском

Одеський дельфінарій "Немо" потрапляв не в один скандал, але цього разу виявили ще одну "чорну" пляму на репутації розважального закладу.

Аналітики Molfar з'ясували, що дельфінарій, ймовірно, має філії на території росії.

Як відомо, дельфінарій почав працювати в Одесі у 2005 році. Будівництво приміщення та передачу тварин в оренду фінансувало ПП "Біологічна станція". Згодом товариство «Нерум» взяло в оренду дельфінарій, а через деякий час присвоїло комплекс будівель разом із земельною ділянкою та дельфінами.

Зв'язки української мережі в філіями в РФ вдалося простежити саме допомогою товариства "Нерум". Журналісти-розслідувачі виявили, що дельфінарії в Анапі, Джубзі та станиці Голубицькій, ймовірно, співпрацюють з «Немо» через дві юридичні особи. Йдеться про компанії ООО "Экологический центр" та ООО "Чудное море".

Molfar про російські філії дельфінарію Немо

Molfar про російські філії дельфінарію "Немо"

З'ясувалося, що засновниками «Экологического центра» та товариства «Нерум» є одні й ті ж самі люди, серед яких – і брат ексзаступника мера Одеси Геннадія Труханова Михайло Кучук. Йдеться про Кучука Вʼячеслава Ілліча та ексзаступника Труханова Кучука Михайла Ілліча, Кисловську Раїсу Володимирівну, Келюшок Сергія Валерійовича, Келлі Наталю Валеріївну та Уривського Дмитра Олександровича.

В дельфінаріях, що розташовані в росії, оплата квитків та купівля морських тварин відбувається через ООО «Чудное море». Українське "Немо" також співпрацювало через цю ж юридичну особу.

В окупованому Криму також працюють дельфінарії "Немо", зокрема в Алушті та Феодосії, але через юридичну особу ООО “Дельфинарий “Немо”, яке зареєстрували у 2014 році. При цьому засновниками компанії є Тетяна Рябчікова та одеське товариство «Нерум».

До 2019 року на сайті "Немо" було посилання на кримську філію, але згодом його видалили.

Molfar виявив зв'язки Немо з росією

Molfar виявив зв'язки "Немо" з росією

Також журналісти припускають, що мережа дельфінаріїв може бути пов’язана з депутатом від путінської «Єдиної Росії» Сєргєєм Зіріновим. Він володіє 26 російськими компаніями, серед яких значиться і ООО “Чудное море”. Але після арешту Сергєя Зірінова за обвинуваченням у створенні банди та трьох вбивствах новими власниками фірми стали Юрій Акопян, Євгєній Батогов та Лєва Арутюнян.

Читайте також